Solamagic Scandinavia Exclusive Business Partner Sweden AB

  • Booth: B03:23

Description

SOLAMAGIC HORSE+
Daglig omvårdnad med extra omsorg är vägen framåt när du vill ge din häst ett bättre välbefinnande och optimerade förutsättningar för att prestera.

Producerat i samarbete med ledande hästexperter i England, Tyskland och Skandinavien, har Solamagic utvecklat en enastående och innovativ serie av värmelampor för användning i stallmiljö.

Skapt för att motstå den tuffa miljön i stallet, utan att kompromissa på den kvalitet som Solamagic är känd för, är HORSE+ en enkel och elegant kvalitetslösning som enkelt och smidigt ökar din hästs komfort och ger dig större nytta av träningspasset.

Design
SKAPAD FÖR STALLET
Solamagic HORSE+ är tillverkad i kraftig, väderbeständig aluminum och rostfritt, syrafast stål. Perfekt för den tuffa miljön i stall.

TEKNOLOGI
SOLAMAGIC ANIMA®
Solamagics värmelösningar till hästmiljö, HORSE+, baseras på Solamagic ANIMA -teknologi: det senaste inom infraröd teknologi. ANIMA-teknologin är utvecklad I samarbete med ledande forskningsmiljöer och universitet i Tyskland och består av milda, uppvärmande värmevågor som penetrerar djupare än traditionella IR-komfort värmevågor.

AniMA® IR-värmevågor, de penetrerar djupare
Solamagic ANIMA-teknologin är ett nytt och komplext IR-värmevågsområde med en våglängd på 9,4 Micron. Den nya teknologin innebär att värmevågorna arbetar djupare i strukturen under huden (ca. 4cm) och förbättrar den naturliga rörelsen i hästens muskelceller och optimerar dess funktion. När hästen utsätts för de milda ANIMA-värmevågorna, sker en invändig uppvärmning av muskler och leder som har en förebyggande och lindrande värkan.

Värmer exakt där den ska
Anima-teknologin säkrar att värmen levereras organiskt och träffar precis där den ska – på de områden som hästen har som störst nytta av värmebehandlingen. I det ögonblick som HORSE+ värmelampan tänds, börjar värmevågorna att tränga in i hästens muskulatur och ge förebyggande och lindrande verkan. Värmen fokuseras dit den ska, utan att den värmer upp omgivande miljöer.

Fördelar med AniMA® före och efter träning
HORSE+ värmelösningen kan med fördel användas före ett träningspass, där ANIMA teknologin säkrar att hästens muskulatur slappnar av, blodcirkulationen stimuleras och muskelelasticiteten ökar. Värmevågorna förebygger dessutom risken för muskel- och fiberskador och förbättrar hästens prestanda.

Efter träningspasset stimulerar ANIMA -teknologin hästens blodcirkulation, så hästens muskler bättre kan absorbera blodsocker och snabbare bli av med mjölksyra eller andra restprodukter. Med värmen lindras också ev. led- och muskelsmärtor och rehabiliteringen på tex. vävnadskador förkortas.

SOLAMAGIC HORSE+ Passar alla.
Traditionella hästsolarium kan vara stora och otympliga, med Solamagic HORSE+ ändrar vi på det!
Istället för en stor och klumpig enhet så använder vi oss av 1(!) värmelampa på antingen 2000w eller 2500w.
Istället för en höj och sänkbar anordning av solariets höjd, använder vi oss av en elektrisk värmereglering som styrs med fjärrkontroll.

Det är enkelt och smidigt, även för dig med låg takhöjd i ditt stall!

SOLAMAGIC
Vår tillverkning och utveckling sker i Tyskland i egen fabrik. Alla komponenter i våra produkter tillverkas i EU. Värmelamporna är TÜV-godkända, vilket borgar för hög kvalitet.
Vi har möjlighet att ta fram kundspecifika lösningar, antingen vad gäller befintliga produkter eller speciallösningar.

Välkommen till vår monter för att få veta mer!